Träffa en dietist hos Ella
Din dietist på Ella hjälper dig med hälsosamma matvanor före, under och efter graviditeten. Du träffar en och samma dietist under hela din behandling. Efter ditt första digitala besök kan du chatta med din dietist och få tillgång till dina personliga kostråd och recept direkt i appen.

Få hjälp med individuella kostråd

Ellas dietister är inriktade på kvinnohälsa och kan hjälpa dig med:
  1. Hälsosamma matvanor
  2. Viktuppgång och viktnedgång
  3. Illamående
  4. Förstoppning
  5. Sötsug
  6. Vid vegansk eller vegetarisk kosthållning
  7. PCOS
Vi finns här för dig före, under och efter graviditet och erbjuder individuell kostrådgivning utifrån dina behov för att du ska må så bra som möjligt.
Om du har en pågående behandling på en ätstörningsenhet eller har en diagnostiserad diabetes, rekommenderas inte Ella.

Hälsosam och näringsrik kost

Hälsosamma matvanor är viktiga för en god hälsa under hela livet. Maten du äter under graviditeten har både betydelse för din egen hälsa och för fostrets utveckling. När du är gravid behöver du mer näring och energi än vanligtvis, därför är det viktigt att äta mat som bidrar med bra näring och tillräckligt med energi. Efter graviditeten är det viktigt att fortsätta äta bra och näringsrik mat, speciellt om du ammar.

Så går behandlingen till

  1. De första 1-2 besöken med din dietist är utforskande bedömningssamtal för att prata om din aktuella situation, dina behov och din målsättning.
  2. Dietisten gör en bedömning och ger dig därefter individanpassade kostråd. Efter besöket får du tillgång till dina kostråd och recept i appen. Du får också tillgång till en chatt med din dietist där du kan ställa enklare frågor, och boka in återbesök, när det passar dig.
  3. Återbesök bokas efter ditt behov och utifrån din målsättning. Under behandlingens gång får du uppdaterade individuella kostråd i appen.

Boka tid i appen

Du bokar tid genom att ladda ned Ella, logga in med BankID och svara på några inledande frågor om dig och din hälsa i Hälsokollen. Därefter kan du boka tid hos en dietist. Ett digitalt vårdbesök kostar 250 kronor i patientavgift. Högkostnadsskydd och frikort gäller. Läs Ellas användarvillkor här.