Träffa en fysioterapeut hos Ella
Din fysioterapeut på Ella hjälper dig med rehabilitering och fysisk aktivitet anpassat efter dina behov, besvär och mål. Du träffar en och samma fysioterapeut genom hela din behandling. Efter ditt första digitala besök kan du chatta med din fysioterapeut och följa dina personliga program för rehab direkt i appen.

Vad kan en fysioterapeut på Ella hjälpa mig med?

En fysioterapeut arbetar med rehabilitering, träning och anpassad fysisk aktivitet för att främja hälsa och behandla och förebygga sjukdom och skada genom hela livet. Fysioterapeuterna på Ella är inriktade på kvinnors hälsa och har fördjupad kunskap om vanliga besvär från bäckenbotten samt kroppen före, under och efter graviditet.
Du kan till exempel få hjälp vid:
 1. Ryggsmärta
 2. Bäckensmärta (tidigare kallat foglossning)
 3. Handledssmärta
 4. Urinläckage
 5. Tyngdkänsla i bäckenbotten
 6. Underlivssmärta
 7. Ärrsmärta
 8. Återhämtning och återgång till belastning och träning efter kejsarsnitt

Få hjälp med rehab och fysisk aktivitet

En graviditet och förlossning är en stor påfrestning på kroppen och det tar minst 12 månader för vävnaderna att läka. Det innebär inte att man inte får röra på sig, utan tvärtom så har rörelse en läkande effekt, men det är viktigt att anpassa belastningen och visa lite extra hänsyn till din kropp. Fysioterapeuter är experter på rehabilitering och anpassad fysisk aktivitet. Har du besvär med smärta eller obehag hjälper Ellas fysioterapeuter dig att lägga upp träningen och belastningen på rätt nivå för just dig, så du kan hjälpa din kropp att bli stark i en hälsosam takt och minska dina besvär.

Rådgivning och kunskap om din kropp

Din fysioterapeut ger dig kunskap om orsaken till dina besvär så att du kan få bättre förståelse, stilla oro och minska rörelserädsla. Forskning visar att ökad tilltro till sin egen förmåga skapar bättre förutsättningar för lyckad rehabilitering.
Ellas fysioterapeuter arbetar också med egenvård och egenbehandling. Detta kan exempelvis innebära: ärrmassage efter kejsarsnitt, egenmobiliseringar, avslappnande rehabövningar och/eller stärkande rehabövningar. Ofta går rehabövningarna bra att väva in i din redan befintliga träning.

Så går behandlingen till

 1. Boka in ditt första digitala vårdbesök och träffa en personligt tilldelad fysioterapeut. Under det första videobesöket pratar ni tillsammans om dina upplevelser, behov och mål. De digitala vårdbesöken sker genom videosamtal i appen. Det kräver en smartphone med internetuppkoppling, fungerande kamera och ljudupptagning.
  Under besöket kan du till exempel få svara på frågor om din hälsa, dina upplevelser och besvär. Du kan få visa när du gör rörelser eller övningar, för att fysioterapeuten ska kunna bedöma besvärens orsak. Du får även sätta upp mål och en plan för behandlingen tillsammans med din fysioterapeut.
 2. Efter ditt första besök får du individanpassad behandling i appen som består av rådgivande information och/eller övningar. Du får också tillgång till en kostnadsfri chatt med din personligt tilldelade fysioterapeut där du kan ställa enklare frågor.
 3. Boka återbesök i appen. Under återbesöken stämmer du och din fysioterapeut av behandlingsinsatserna och uppdaterar din behandling baserat på dina behov, besvär och mål.
Det finns väldigt mycket som går att göra digitalt inom fysioterapi, vilket gör att digital behandling kan göra stor skillnad på ett enkelt och tillgängligt sätt. Ser din fysioterapeut däremot att du är i behov av fysisk vård blir du givetvis hänvisad till det, så att du får den hjälp du behöver.

Boka tid i appen

Du bokar tid genom att ladda ned Ella, logga in med BankID och svara på några inledande frågor om dig och din hälsa i Hälsokollen. Därefter kan du boka en tid som passar dig. Läs om våra priser här och läs Ellas användarvillkor här.