Boka vårdbesök hos Ella

Förlossningsdepression

En nedstämdhet som håller i sig i mer än två veckor efter förlossningen kan vara förlossningsdepression, och det kan vara svårt att själv inse att man inte mår bra. Vanliga tecken på depression kan vara sömnsvårigheter, aptitförändringar eller att humöret är sänkt och att man är mer lättirriterad än vanligt. Ibland utvecklar även partner en depression eller nedstämdhet.

Vi på Ella vill fånga upp dig och stötta dig i att må bättre. Ofta kan det ställas krav från omgivningen (och dig själv), att allt måste och ska vara perfekt när man fått barn. Därför kan många undvika att söka hjälp, men det finns hjälp att få och det kan psykologen på Ella hjälpa dig med. Psykologen kan hjälpa dig att hantera dina svåra tankar och känslor och tillsammans jobbar ni fram verktyg och strategier du kan använda dig av i vardagen utan press och stress.

Senast uppdaterad:
November 3, 2023
Innehållet är granskat av:
Rebecca Svensson, leg. psykolog på Ella.

Boka tid i vårdappen Ella

Ellas vårdteam av psykologer, dietister och fysioterapeuter hjälper dig med vanliga besvär före, under och efter graviditet. Ladda ner Ella från App Store eller Google Play och boka en tid som passar dig. Patientavgift 250 kronor. Frikort och högkostnadsskydd gäller.

Ladda ner Ella och boka din tid
Upptäck fler vanliga besvär