Boka vårdbesök hos Ella

Ofrivillig barnlöshet

Att inte bli gravid efter ett år av försök brukar kallas ofrivillig barnlöshet. Det kan bero på flera olika faktorer och ofta finns det hjälp att få, men resan dit kan vara lång och kämpig. Att exempelvis genomgå en IVF-behandling kan för många vara en tuff och lång resa, fylld med förväntan men också förtvivlan.

På Ella kan psykologen hjälpa er som par eller dig enskilt i att hantera stress och oro. Psykologen kan också ge stödjande samtal om graviditet inte lyckas, trots medicinsk hjälp.

Att få dela med sig av sina tankar, funderingar och känslor är viktigt för att bibehålla en god psykisk hälsa. En psykolog kan finnas där under din/er resa till att bli föräldrar och kan bistå med verktyg för att du/ni också ska kunna ta hand om er psykiska hälsa.

På Ella erbjuder vi inte medicinsk hjälp vid ofrivillig barnlöshet. Det är viktigt att du samtidigt har kontakt med läkare för medicinsk utredning, rådgivning och behandling.

Senast uppdaterad:
November 3, 2023
Innehållet är granskat av:
Rebecca Svensson, leg. psykolog på Ella.

Boka tid i vårdappen Ella

Ellas vårdteam av psykologer, dietister och fysioterapeuter hjälper dig med vanliga besvär före, under och efter graviditet. Ladda ner Ella från App Store eller Google Play och boka en tid som passar dig. Patientavgift 250 kronor. Frikort och högkostnadsskydd gäller.

Ladda ner Ella och boka din tid
Upptäck fler vanliga besvär